Bramborový salát dietní, majonéza nahrazena bílým jogurtem
Nutriční (výživové) hodnoty na 100 g

0 g
500 g
Bramborový salát dietní - nutriční (výživové) hodnoty, kalorie
EnergieBílkovinySacharidyTuky
65 kcal3.68 g10.77 g0.97 g
Sdílet

NUTRIČNÍ SHRNUTÍ PRO 100 GRAMŮ

Energie
65 kcal / 272 kJ
Bílkoviny
3.68 g
Sacharidy
10.77 g
- Cukry
2.48 g
- Přidané cukry
0 g
- Vláknina
1.68 g
Tuky
0.97 g
- Nasycené tuky
0.520 g
- Mononenasycené tuky
0.217 g
- Polynenasycené tuky
0.087 g
- Cholesterol
2.595 g
Voda
75.50 ml
Kofein
0 mg
Sůl
0.79 g
Popel
1.29 g
Glykemický index
38
Glykemická zátěž
4

VITAMÍNY

Vitamín C
12.163 mg
Thiamin (B1)
0.075 mg
Riboflavin (B2)
0.060 mg
Niacin (B3)
1.533 mg
Kys. pantothenová (B5)
0.413 mg
Vitamín B6
0.213 mg
Folát DFE
18.782 DFE
Kyselina listová
0 µg
Cholin
15.335 mg
Vitamín B12
0.079 µg
Vitamín A
80.633 RAE
Retinol
4.865 µg
α-karoten
238.612 µg
β-karoten
898.076 µg
β-kryptoxantin
1.683 µg
Lykopen
0.068 µg
Lutein
408.187 µg
Vitamín E
0.133 mg
Vitamín D
0.018 µg
Vitamín K
69.598 µg

MINERÁLY

Vápník
38.097 mg
Železo
0.570 mg
Hořčík
18.707 mg
Fosfor
73.292 mg
Draslík
265.764 mg
Sodík
317.834 mg
Zinek
0.421 mg
Měď
0.094 mg
Mangan
0.130 mg
Selen
1.823 µg

AMINOKYSELINY (KVALITA BÍLKOVIN)

Alanin
0.177 g
Isoleucin
0.161 g
Leucin
0.279 g
Methionin
0.085 g
Valin
0.196 g
Fenylalanin
0.153 g
Tryptofan
0.038 g
Tyrosin
0.131 g
Cystein
0.037 g
Serin
0.159 g
Threonin
0.148 g
Kyselina aspartová
0.420 g
Kyselina glutamová
0.602 g
Arginin
0.206 g
Histidin
0.090 g
Lysin
0.286 g
Glycin
0.132 g
Prolin
0.191 g
1 komentář
2000KCAL


RECEPT

1. SUROVINY: 203 g brambory, 40 g cibule, 40 g mrkve, 20 g celer, 23 g petržel, 40 g hrášku, 50 g kuřecí šunky, 55 g okurky, 2 g sůl, 107 g bílý jogurt.

2. POSTUP: Uvařené a oloupané brambory, mrkev, celer, kuřecí šunku a okurku nakrájejte na menší kostky, cibuli najemno. Vše spolu s hráškem vložte do mísy a promíchejte. Z bílého jogurtu a soli připravte dresink a smíchejte se zeleninou. Případně dochuťte octem. Nechte odležet a před podáváním posypte nasekanou petrželí/pažitkou.