Bramborový salát s majonézou, domácí výroba
Nutriční (výživové) hodnoty na 100 g

0 g
500 g
Bramborový salát s majonézou - nutriční hodnoty, kalorie
EnergieBílkovinySacharidyTuky
165 kcal3.17 g10.86 g12.53 g

Průměrná cena balení: n/a

Průměrná cena zvoleného množství: n/a

Sdílet

NUTRIČNÍ SHRNUTÍ

PRO PORCI POTRAVINY

* Odlišné množství potraviny nastavíte posuvníkem nahoře

Energie
165 kcal / 690 kJ
Bílkoviny
3.17 g
Sacharidy
10.86 g
- Cukry
2.33 g
- Přidané cukry
0 g
- Vláknina
1.76 g
Tuky
12.53 g
- Nasycené tuky
1.043 g
- Mononenasycené tuky
7.717 g
- Polynenasycené tuky
3.482 g
- Cholesterol
5.369 g
Voda
63.16 ml
Kofein
0 mg
Sůl
0.96 g
Popel
1.38 g
Nutriční hustota na zvolenou porci
Nutriční hustota na 100 kalorií
Glykemický index
39
Glykemická zátěž
4

Nutriční Info

Tradiční porce n/a

Porcí v balení n/a

Množství v 1 porci
Kalorie
% denní doporučené dávky*
Tuk celkem
Nasycený tuk
Trans tuk
Cholesterol
Sodík
Sacharidy
Vláknina
Cukry
z toho přidaný cukr
Bílkoviny
Vitamín D
Vápník
Železo
Draslík

* % denní doporučené dávky (DDD) udává, jakým procentem živina přispívá potřebnému individuálnímu dennímu příjmu. Hodnoty jsou odvozeny od energetického příjmu 2,000 kalorií.

VITAMÍNY

VE PORCI POTRAVINY

* Odlišné množství potraviny nastavíte posuvníkem nahoře

Vitamín C
12.430 mg
Thiamin (B1)
0.073 mg
Riboflavin (B2)
0.038 mg
Niacin (B3)
1.564 mg
Kys. pantothenová (B5)
0.369 mg
Vitamín B6
0.215 mg
Folát DFE
19.299 DFE
Kyselina listová
0 µg
Cholin
17.070 mg
Vitamín B12
0.022 µg
Vitamín A
87.762 RAE
Retinol
1.836 µg
α-karoten
280.087 µg
β-karoten
1018.647 µg
β-kryptoxantin
1.882 µg
Lykopen
0.080 µg
Lutein
424.941 µg
Vitamín E
2.253 mg
Vitamín D
0.027 µg
Vitamín K
79.907 µg

MINERÁLY

VE PORCI POTRAVINY

* Odlišné množství potraviny nastavíte posuvníkem nahoře

Vápník
18.401 mg
Železo
0.599 mg
Hořčík
17.557 mg
Fosfor
60.726 mg
Draslík
248.749 mg
Sodík
385.425 mg
Zinek
0.336 mg
Měď
0.096 mg
Mangan
0.137 mg
Selen
1.739 µg

AMINOKYSELINY

VE PORCI POTRAVINY

* Odlišné množství potraviny nastavíte posuvníkem nahoře

Alanin
0.155 g
Isoleucin
0.131 g
Leucin
0.222 g
Methionin
0.068 g
Valin
0.147 g
Fenylalanin
0.122 g
Tryptofan
0.035 g
Tyrosin
0.101 g
Cystein
0.032 g
Serin
0.126 g
Threonin
0.127 g
Kyselina aspartová
0.382 g
Kyselina glutamová
0.490 g
Arginin
0.195 g
Histidin
0.077 g
Lysin
0.236 g
Glycin
0.121 g
Prolin
0.116 g
Zdroj nutričních dat: USDA - Ministerstvo zemědělství Spojených států
1 comment
2000KCAL


RECEPT

1. SUROVINY: 203 g brambory, 40 g cibule, 46 g mrkve, 22 g celer, 24 g petržel, 40 g hrášku, 50 g kuřecí šunky, 55 g okurky, 2 g sůl, 95 g majonéza.

2. POSTUP: Uvařené a oloupané brambory, mrkev, celer, kuřecí šunku a okurku nakrájejte na menší kostky, cibuli najemno. Vše spolu s hráškem vložte do mísy a promíchejte. Z majonézy a soli připravte dresink a smíchejte se zeleninou. Případně dochuťte octem. Nechte odležet a před podáváním posypte nasekanou petrželí/pažitkou.