Citron, syrový, bez slupky
Nutriční (výživové) hodnoty na 100 g

0 g
500 g
Citron - nutriční (výživové) hodnoty, kalorie
EnergieBílkovinySacharidyTuky
44 kcal0.50 g9.90 g1.10 g

Dobrosrdečný chlapík se rozhodne podpořit mladou dívenku, která na rohu ulice provozuje limonádový stánek.
"Dobrý den slečno, kterou mi doporučíte?"
"Dobrý den, pane. Specialitou dne je čerstvě vymačkaná šťáva z citronů. Skvěle osvěží a první kelímek prodáváme za zavádějící cenu pět korun!"

NUTRIČNÍ SHRNUTÍ PRO 100 GRAMŮ

Energie
44 kcal / 184 kJ
Bílkoviny
0.50 g
Sacharidy
9.90 g
- Cukry
3.11 g
- Přidané cukry
0 g
- Vláknina
1.20 g
Tuky
1.10 g
- Nasycené tuky
0.243 g
- Mononenasycené tuky
0.070 g
- Polynenasycené tuky
0.567 g
- Cholesterol
0 g
Voda
88.20 ml
Kofein
0 mg
Sůl
0.01 g
Popel
0.30 g

VITAMÍNY

Vitamín C
49.000 mg
Thiamin (B1)
0.045 mg
Riboflavin (B2)
0.030 mg
Niacin (B3)
0.200 mg
Kys. pantothenová (B5)
0.230 mg
Vitamín B6
0.060 mg
Folát DFE
7.000 DFE
Kyselina listová
0 µg
Cholin
5.100 mg
Vitamín B12
0 µg
Vitamín A
1.670 RAE
Retinol
0 µg
α-karoten
1.000 µg
β-karoten
20.000 µg
β-kryptoxantin
20.000 µg
Lykopen
0 µg
Lutein
11.000 µg
Vitamín E
0.800 mg
Vitamín D
0 µg
Vitamín K
0 µg

MINERÁLY

Vápník
35.100 mg
Železo
0.080 mg
Hořčík
9.000 mg
Fosfor
20.700 mg
Draslík
175.000 mg
Sodík
3.000 mg
Zinek
0.130 mg
Měď
0.053 mg
Mangan
0.040 mg
Selen
0.120 µg

AMINOKYSELINY (KVALITA BÍLKOVIN)

Alanin
0.029 g
Isoleucin
0.014 g
Leucin
0.012 g
Methionin
0.007 g
Valin
0.018 g
Fenylalanin
0.018 g
Tryptofan
0.002 g
Tyrosin
0.010 g
Cystein
0.006 g
Serin
0.014 g
Threonin
0.007 g
Kyselina aspartová
0.069 g
Kyselina glutamová
0.057 g
Arginin
0.030 g
Histidin
0.007 g
Lysin
0.025 g
Glycin
0.048 g
Prolin
0.026 g

Pán kývne, dá dívce deset korun, vypije šťávu a objedná si další.
"Pět set korun," řekne mladá podnikatelka.
"Proboha, čím takový nárůst ceny?!"
"Tahle obsahuje protijed."

Zdroj dat: Databáze 2000KCAL. Poznámka: Údaje jsou shromážděny dle nativní rovnice, která se opírá o více zdrojů s touto prioritou: 1) údaje uvedené výrobcem na etiketě nebo webových stránkách, 2) data získaná z věrohodných dostupných zdrojů (např. USDA, ÚZEI, DTU aj.) nebo na podkladě komunikace s výrobcem, 3) sumarizace hodnot všech surovin u složených potravin, 4) analogie s obdobnými potravinami a příp. geografická korekce. Přes veškeré úsilí poskytnout spolehlivé výživové údaje nelze správnost a úplnost zaručit. V případě objevení chyby nás prosím kontaktujte.
0 komentářů