McChicken, MCDONALD'S CZE (porce 181 g)
Nutriční (výživové) hodnoty na 100 g

0 g
500 g
McChicken - nutriční (výživové) hodnoty, kalorie
EnergieBílkovinySacharidyTuky
235 kcal11.85 g24.61 g9.37 g

Víte, jaký je rozdíl mezi Donaldem Trumpem a zaměstnancem McDonald's?

NUTRIČNÍ SHRNUTÍ PRO 100 GRAMŮ

Energie
235 kcal / 983 kJ
Bílkoviny
11.85 g
Sacharidy
24.61 g
- Cukry
3.45 g
- Přidané cukry
0 g
- Vláknina
1.49 g
Tuky
9.37 g
- Nasycené tuky
1.206 g
- Mononenasycené tuky
2.654 g
- Polynenasycené tuky
4.361 g
- Cholesterol
23.083 g
Voda
42.25 ml
Kofein
0 mg
Sůl
1.05 g
Popel
1.32 g
Glykemický index
63
Glykemická zátěž
16

VITAMÍNY

Vitamín C
0.210 mg
Thiamin (B1)
0.212 mg
Riboflavin (B2)
0.164 mg
Niacin (B3)
5.209 mg
Kys. pantothenová (B5)
0.810 mg
Vitamín B6
0.283 mg
Folát DFE
33.197 DFE
Kyselina listová
0 µg
Cholin
34.138 mg
Vitamín B12
0.066 µg
Vitamín A
10.522 RAE
Retinol
2.560 µg
α-karoten
0.177 µg
β-karoten
13.978 µg
β-kryptoxantin
0.221 µg
Lykopen
0 µg
Lutein
32.798 µg
Vitamín E
1.088 mg
Vitamín D
0.285 µg
Vitamín K
13.427 µg

MINERÁLY

Vápník
57.303 mg
Železo
1.747 mg
Hořčík
27.135 mg
Fosfor
123.802 mg
Draslík
168.629 mg
Sodík
419.890 mg
Zinek
0.693 mg
Měď
0.084 mg
Mangan
0.481 mg
Selen
20.780 µg

AMINOKYSELINY (KVALITA BÍLKOVIN)

Alanin
0.534 g
Isoleucin
0.506 g
Leucin
0.889 g
Methionin
0.259 g
Valin
0.550 g
Fenylalanin
0.515 g
Tryptofan
0.141 g
Tyrosin
0.375 g
Cystein
0.183 g
Serin
0.498 g
Threonin
0.428 g
Kyselina aspartová
0.815 g
Kyselina glutamová
2.748 g
Arginin
0.618 g
Histidin
0.349 g
Lysin
0.720 g
Glycin
0.462 g
Prolin
0.809 g

DALŠÍ ČTENÍ

Sendviče z fast-foodové restaurace McDonald's patří mezi nejvyhledávanější položky webu 2000KCAL. Ačkoliv bývá McDonald's spojován s nezdravým životním stylem (nevyhovující nutriční hodnoty, prázdné kalorie apod.), nemusí to být vždy pravda. Více si přečtěte v článku McDonald's není nezdravý. Nezdravá jsou naše rozhodnutí.

Zaměstnanec McDonald's platí daně.

Zdroj dat: Databáze 2000KCAL. Poznámka: Údaje jsou shromážděny dle nativní rovnice, která se opírá o více zdrojů s touto prioritou: 1) údaje uvedené výrobcem na etiketě nebo webových stránkách, 2) data získaná z věrohodných dostupných zdrojů (např. USDA, ÚZEI, DTU aj.) nebo na podkladě komunikace s výrobcem, 3) sumarizace hodnot všech surovin u složených potravin, 4) analogie s obdobnými potravinami a příp. geografická korekce. Přes veškeré úsilí poskytnout spolehlivé výživové údaje nelze správnost a úplnost zaručit. V případě objevení chyby nás prosím kontaktujte.
0 komentářů