Mléko polotučné 1.5% trvanlivé UHT Tatra, MLÉKÁRNA HLINSKO (bal. 1L)
UPC: 8594006845519 (Czech Republic)
Nutriční (výživové) hodnoty na 100 g

0 g
500 g
Mléko polotučné 1.5% trvanlivé UHT Tatra - nutriční (výživové) hodnoty, kalorie
EnergieBílkovinySacharidyTuky
45 kcal3.30 g4.70 g1.50 g

Čerstvá matka se zeptala muže, který jí dodává mléko, zdali chová telata, a spokojeně se usmála, když řekl, že ano.

NUTRIČNÍ SHRNUTÍ PRO 100 GRAMŮ

Energie
45 kcal / 188 kJ
Bílkoviny
3.30 g
Sacharidy
4.70 g
- Cukry
4.70 g
- Přidané cukry
0 g
- Vláknina
0 g
Tuky
1.50 g
- Nasycené tuky
1.000 g
- Mononenasycené tuky
0.784 g
- Polynenasycené tuky
0.073 g
- Cholesterol
13.000 g
Voda
87.70 ml
Kofein
0 mg
Sůl
0.10 g
Popel
0.80 g
Glykemický index
32
Glykemická zátěž
2

VITAMÍNY

Vitamín C
1.200 mg
Thiamin (B1)
0.042 mg
Riboflavin (B2)
0.172 mg
Niacin (B3)
0.087 mg
Kys. pantothenová (B5)
0.359 mg
Vitamín B6
0.046 mg
Folát DFE
11.000 DFE
Kyselina listová
0 µg
Cholin
14.300 mg
Vitamín B12
0.446 µg
Vitamín A
31.700 RAE
Retinol
30.400 µg
α-karoten
0 µg
β-karoten
16.000 µg
β-kryptoxantin
0 µg
Lykopen
0 µg
Lutein
0 µg
Vitamín E
0.060 mg
Vitamín D
0.066 µg
Vitamín K
0.300 µg

MINERÁLY

Vápník
120.000 mg
Železo
0.016 mg
Hořčík
11.000 mg
Fosfor
92.700 mg
Draslík
144.000 mg
Sodík
40.000 mg
Zinek
0.415 mg
Měď
0.011 mg
Mangan
0.002 mg
Selen
1.640 µg

AMINOKYSELINY (KVALITA BÍLKOVIN)

Alanin
0.112 g
Isoleucin
0.171 g
Leucin
0.313 g
Methionin
0.087 g
Valin
0.216 g
Fenylalanin
0.171 g
Tryptofan
0.042 g
Tyrosin
0.167 g
Cystein
0.020 g
Serin
0.199 g
Threonin
0.141 g
Kyselina aspartová
0.283 g
Kyselina glutamová
0.742 g
Arginin
0.094 g
Histidin
0.100 g
Lysin
0.276 g
Glycin
0.065 g
Prolin
0.326 g

"V tom případě mi prosím každý den doneste také půl litru telecího mléka. Myslím, že to kravské je pro malou příliš silné."

Zdroj dat: Databáze 2000KCAL. Poznámka: Údaje jsou shromážděny dle nativní rovnice, která se opírá o více zdrojů s touto prioritou: 1) údaje uvedené výrobcem na etiketě nebo webových stránkách, 2) data získaná z věrohodných dostupných zdrojů (např. USDA, ÚZEI, DTU aj.) nebo na podkladě komunikace s výrobcem, 3) sumarizace hodnot všech surovin u složených potravin, 4) analogie s obdobnými potravinami a příp. geografická korekce. Přes veškeré úsilí poskytnout spolehlivé výživové údaje nelze správnost a úplnost zaručit. V případě objevení chyby nás prosím kontaktujte.
0 komentářů