Sladké brambory syrové neupravené
Nutriční (výživové) hodnoty na 100 g

0 g
500 g
EnergieBílkovinySacharidyTuky
86 kcal1.57 g20.12 g0.05 g
Sdílet

NUTRIČNÍ SHRNUTÍ PRO 100 GRAMŮ

Energie
86 kcal / 360 kJ
Bílkoviny
1.57 g
Sacharidy
20.12 g
- Cukry
4.18 g
- Přidané cukry
0 g
- Vláknina
3.00 g
Tuky
0.05 g
- Nasycené tuky
0.018 g
- Mononenasycené tuky
0.001 g
- Polynenasycené tuky
0.014 g
- Cholesterol
0 g
Voda
77.28 ml
Kofein
0 mg
Sůl
0.14 g
Popel
0.99 g

VITAMÍNY

Vitamín C
2.400 mg
Thiamin (B1)
0.078 mg
Riboflavin (B2)
0.061 mg
Niacin (B3)
0.557 mg
Kys. pantothenová (B5)
0.800 mg
Vitamín B6
0.209 mg
Folát DFE
11.000 DFE
Kyselina listová
0 µg
Cholin
12.300 mg
Vitamín B12
0 µg
Vitamín A
709.000 RAE
Retinol
0 µg
α-karoten
7.000 µg
β-karoten
8509.000 µg
β-kryptoxantin
0 µg
Lykopen
0 µg
Lutein
0 µg
Vitamín E
0.260 mg
Vitamín D
0 µg
Vitamín K
1.800 µg

MINERÁLY

Vápník
30.000 mg
Železo
0.610 mg
Hořčík
25.000 mg
Fosfor
47.000 mg
Draslík
337.000 mg
Sodík
55.000 mg
Zinek
0.300 mg
Měď
0.151 mg
Mangan
0.258 mg
Selen
0.600 µg

AMINOKYSELINY (KVALITA BÍLKOVIN)

Alanin
0.077 g
Isoleucin
0.055 g
Leucin
0.092 g
Methionin
0.029 g
Valin
0.086 g
Fenylalanin
0.089 g
Tryptofan
0.031 g
Tyrosin
0.034 g
Cystein
0.022 g
Serin
0.088 g
Threonin
0.083 g
Kyselina aspartová
0.382 g
Kyselina glutamová
0.155 g
Arginin
0.055 g
Histidin
0.031 g
Lysin
0.066 g
Glycin
0.063 g
Prolin
0.052 g
Zdroj dat: Databáze USDA (Ministerstvo zemědělství Spojených států)
0 komentářů