Štrůdl domácí receptura
Nutriční (výživové) hodnoty na 100 g

0 g
500 g
Štrůdl domácí receptura - nutriční (výživové) hodnoty, kalorie
EnergieBílkovinySacharidyTuky
232 kcal5.28 g27.11 g11.46 g
Sdílet

NUTRIČNÍ SHRNUTÍ

PRO GRAMŮ POTRAVINY

* Odlišné množství potraviny nastavíte posuvníkem nahoře

Energie
232 kcal / 971 kJ
Bílkoviny
5.28 g
Sacharidy
27.11 g
- Cukry
9.12 g
- Přidané cukry
0 g
- Vláknina
3.52 g
Tuky
11.46 g
- Nasycené tuky
5.448 g
- Mononenasycené tuky
4.023 g
- Polynenasycené tuky
1.326 g
- Cholesterol
43.299 g
Voda
62.42 ml
Kofein
0 mg
Sůl
0.04 g
Popel
0.68 g
Glykemický index
56
Glykemická zátěž
15

Nutriční Info

Tradiční porce n/a

Porcí v balení n/a

Množství v 1 porci
Kalorie
% Daily Value*
Tuk celkem
Nasycený tuk
Trans fuk n/a
Cholesterol
Sůl
Sacharidy
Vláknina
Cukry
Přidaný rafinovaný cukr g
Bílkoviny
Vitamín D
Vápník
Železo
Draslík

* % denní doporučené dávky (DDD) udává, jakým procentem živina přispívá potřebnému individuálnímu dennímu příjmu. Hodnoty jsou odvozeny od energetického příjmu 2,000 kalorií.

VITAMÍNY

VE GRAMECH POTRAVINY

* Odlišné množství potraviny nastavíte posuvníkem nahoře

Vitamín C
4.335 mg
Thiamin (B1)
0.083 mg
Riboflavin (B2)
0.141 mg
Niacin (B3)
0.735 mg
Kys. pantothenová (B5)
0.286 mg
Vitamín B6
0.089 mg
Folát DFE
18.731 DFE
Kyselina listová
0 µg
Cholin
23.074 mg
Vitamín B12
0.068 µg
Vitamín A
97.700 RAE
Retinol
72.464 µg
α-karoten
0.004 µg
β-karoten
47.375 µg
β-kryptoxantin
7.070 µg
Lykopen
0.065 µg
Lutein
39.282 µg
Vitamín E
1.881 mg
Vitamín D
0.171 µg
Vitamín K
1.485 µg

MINERÁLY

VE GRAMECH POTRAVINY

* Odlišné množství potraviny nastavíte posuvníkem nahoře

Vápník
49.594 mg
Železo
0.893 mg
Hořčík
34.978 mg
Fosfor
109.013 mg
Draslík
196.534 mg
Sodík
16.436 mg
Zinek
0.712 mg
Měď
0.148 mg
Mangan
0.490 mg
Selen
2.576 µg

AMINOKYSELINY

VE GRAMECH POTRAVINY

* Odlišné množství potraviny nastavíte posuvníkem nahoře

Alanin
0.203 g
Isoleucin
0.205 g
Leucin
0.383 g
Methionin
0.083 g
Valin
0.252 g
Fenylalanin
0.259 g
Tryptofan
0.062 g
Tyrosin
0.156 g
Cystein
0.115 g
Serin
0.266 g
Threonin
0.166 g
Kyselina aspartová
0.412 g
Kyselina glutamová
1.453 g
Arginin
0.316 g
Histidin
0.123 g
Lysin
0.225 g
Glycin
0.216 g
Prolin
0.453 g
Zdroj nutričních dat: Databáze 2000KCAL. Hodnoty jsou stanoveny dle etiket, informací od výrobce, z dat národních databází (USDA, UZEI...) či odhady (kde je to možné, např. u kompozitních potravin), a to ve zmíněném prioritním sledu. Přesnost a úplnost není zaručena.
1 comment
2000KCAL


RECEPT

1. SUROVINY: 100 g špaldová celozrnná mouka Pernerka 8594185200420, 150 g mouka pšeničná hladká Předměřická 8594006260084, 100 g Jihočeské máslo Madeta 8593803421216, 135 g bílý jogurt Boni 8594003021817, 40 g Sultana Raisins Tesco 5051007115599, 55 g (1 ks) vejce, Mandle IBK 8590421039496 - 32 g sekaných a 32 g celých, 582 g jablka Golden Delicious, 5 g kokosový cukr 8590421023747, 5 g skořice.

2. POSTUP: Z mouky, másla, jogurtu a vejce vypracujeme vláčné těsto, zabalíme do potravinářské folie a dáme odpočinout do lednice. Jablka okrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky, příp. nastrouháme na hrubém struhadle. Těsto rozdělíme na 2 díly, vyválíme tenkou platku (1.5-2mm), do prostřední třetiny navršíme jablka, posypeme rozinkami a sekanými mandlemi a cukrem smíchaným se skořicí. Přeložíme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Potřeme vejcem, zapíchneme mandle, na několika místech propíchneme vidličkou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na cca 175C asi 40 minut.