Cizrna (garbanzo bengal gram) semena vařená (ze 100g syrové cizrny) bez soli
Nutriční (výživové) hodnoty na 100 g

0 g
500 g
EnergieBílkovinySacharidyTuky
378 kcal20.42 g63.20 g5.97 g
Sdílet

NUTRIČNÍ SHRNUTÍ PRO 100 GRAMŮ

Energie
378 kcal / 1582 kJ
Bílkoviny
20.42 g
Sacharidy
63.20 g
- Cukry
11.06 g
- Přidané cukry
0 g
- Vláknina
17.52 g
Tuky
5.97 g
- Nasycené tuky
0.620 g
- Mononenasycené tuky
1.344 g
- Polynenasycené tuky
2.664 g
- Cholesterol
0 g
Voda
138.78 ml
Kofein
0 mg
Sůl
0.04 g
Popel
2.12 g
Glykemický index
33
Glykemická zátěž
21

VITAMÍNY

Vitamín C
2.996 mg
Thiamin (B1)
0.267 mg
Riboflavin (B2)
0.145 mg
Niacin (B3)
1.212 mg
Kys. pantothenová (B5)
0.659 mg
Vitamín B6
0.320 mg
Folát DFE
396.439 DFE
Kyselina listová
0 µg
Cholin
98.649 mg
Vitamín B12
0 µg
Vitamín A
2.305 RAE
Retinol
0 µg
α-karoten
0 µg
β-karoten
36.878 µg
β-kryptoxantin
0 µg
Lykopen
0 µg
Lutein
0 µg
Vitamín E
0.807 mg
Vitamín D
0 µg
Vitamín K
9.220 µg

MINERÁLY

Vápník
112.939 mg
Železo
6.661 mg
Hořčík
110.634 mg
Fosfor
387.220 mg
Draslík
670.720 mg
Sodík
16.134 mg
Zinek
3.526 mg
Měď
0.811 mg
Mangan
2.374 mg
Selen
8.528 µg

AMINOKYSELINY (KVALITA BÍLKOVIN)

Alanin
0.876 g
Isoleucin
0.876 g
Leucin
1.454 g
Methionin
0.267 g
Valin
0.857 g
Fenylalanin
1.095 g
Tryptofan
0.196 g
Tyrosin
0.507 g
Cystein
0.274 g
Serin
1.030 g
Threonin
0.758 g
Kyselina aspartová
2.402 g
Kyselina glutamová
3.573 g
Arginin
1.925 g
Histidin
0.562 g
Lysin
1.367 g
Glycin
0.851 g
Prolin
0.844 g
Zdroj dat: Databáze USDA (Ministerstvo zemědělství Spojených států)
1 komentář
2000KCAL

K této potravině byl zanechán anonymní komentář (neexistující emailová adresa) zpochybňující správnost údajů.
Údaje jsme proto znovu ověřili a jejich správnost potvrzujeme. Nedorozumění spočívalo v nejasnosti ohledně gramáže. Pro upřesnění tedy uvádíme, že nutriční hodnoty byly kalkulovány ze 100 g syrového základu (100 g cizrny, 138 g neodpařené vody, celkem 238 g), nikoliv ze 100 g výsledné potraviny (např. 40 g cizrny a 60 g vody). Jde o méně intuitivní postup, ale ten nejpřesnější, neboť množství neodpařené vody představuje variabilní faktor.
Za komentář velmi děkujeme, protože slouží jako podnět ke zlepšení našeho webu. Zveřejníme však pouze takové komentáře, u nichž autor uvede existující emailovou adresu.