Brokolicová polévka se sýrem, domácí receptura USA
Nutriční (výživové) hodnoty na 100 g

0 g
500 g
Brokolicová polévka se sýrem - nutriční (výživové) hodnoty, kalorie
EnergieBílkovinySacharidyTuky
44 kcal1.06 g3.91 g2.69 g
Sdílet

NUTRIČNÍ SHRNUTÍ PRO 100 GRAMŮ

Energie
44 kcal / 184 kJ
Bílkoviny
1.06 g
Sacharidy
3.91 g
- Cukry
1.08 g
- Přidané cukry
0 g
- Vláknina
0.90 g
Tuky
2.69 g
- Nasycené tuky
0.812 g
- Mononenasycené tuky
1.015 g
- Polynenasycené tuky
0.862 g
- Cholesterol
2.000 g
Voda
91.18 ml
Kofein
0 mg
Sůl
0.84 g
Popel

VITAMÍNY

Vitamín C
1.000 mg
Thiamin (B1)
0.010 mg
Riboflavin (B2)
0.020 mg
Niacin (B3)
0.126 mg
Kys. pantothenová (B5)
Vitamín B6
0.032 mg
Folát DFE
20.000 DFE
Kyselina listová
0 µg
Cholin
9.300 mg
Vitamín B12
0.010 µg
Vitamín A
33.000 RAE
Retinol
15.000 µg
α-karoten
0 µg
β-karoten
221.000 µg
β-kryptoxantin
0 µg
Lykopen
0 µg
Lutein
274.000 µg
Vitamín E
0.360 mg
Vitamín D
0 µg
Vitamín K
26.300 µg

MINERÁLY

Vápník
22.000 mg
Železo
0.150 mg
Hořčík
7.000 mg
Fosfor
21.000 mg
Draslík
105.000 mg
Sodík
337.000 mg
Zinek
0.140 mg
Měď
0.020 mg
Mangan
Selen
0.800 µg
2 komentáře
Adéla

Neměla by mít brokolicová polévka víc vitaminu C ?

2000KCAL

Brokolice je za syrového stavu vynikajícím zdrojem vitamínu C, nicméně při tepelné úpravě dochází k jeho ztrátám. Degradace může začít už od 30 stupňů celsia. To vysvětluje, proč brokolicová polévka není nejlepším zdrojem vitamínu C.